Go to content
Gezondheid van personen

Dodehoekbescherming

Verminder dodehoekongevallen dankzij een actieve waarschuwingstechnologie.

Jaarlijks gebeuren er gemiddeld 50 dodehoekongevallen, waarvan 25% met dodelijke afloop. De dodehoekzones naast vrachtwagens/bussen blijven een probleem, waardoor het voor de bestuurder onmogelijk is altijd een correct en volledig overzicht te hebben van alle weggebruikers rondom zijn/haar voertuig. De voorgestelde dienst biedt een oplossing die dit ernstige gebrek helpt verminderen. Dankzij de actieve waarschuwingstechnologie kan de bestuurder in hectisch stedelijk verkeer altijd een correct en volledig overzicht behouden van alle weggebruikers rondom het voertuig.

Hoe werkt dit?

  • Het betreft een technologie die gebruikmaakt van een sensor om de bestuurder te waarschuwen voor de aanwezigheid van voetgangers of fietsers wanneer hij/zij rechtsaf buigt.
  • Uiterst gevoelige elektronica wordt gecombineerd met gesofisticeerde signaalverwerkingsalgoritmes om obstakels te detecteren door minuscule variaties in de elektrische veldsterkte te meten.
  • Via deze technologie kan een gevarenzone worden bewaakt: zowel fietsers en voetgangers, volwassenen en kinderen als ligfietsen en rolstoelgebruikers worden gedetecteerd.
  • Een betrouwbare werking kan worden gegarandeerd onder alle weersomstandigheden, maar ook onder de zwaarste toepassingsvereisten, zoals bijvoorbeeld in de bouwsector.

Doelgroep

Elke organisatie die gebruikmaakt van vrachtwagens, bussen, werfvoertuigen, enz.
Combineer deze dienst met een van onze verzekeringsproducten:
BA auto
De autoverzekering bestaat de burgerlijke aansprakelijkheid, de schade aan het voertuig, de verzekering van de bestuurder en de rechtsbijstand.
Verzekering arbeidsongevallen
Deze verzekering is een verplichte wetsverzekering die uw werknemers dekt in geval van een arbeidsongeval of op de weg van en naar het werk.

De gebruiksvoorwaarden van deze dienst vind je op de pagina: Algemene gebruiksvoorwaarden van de diensten